logo spisiacik 1 logo spisiacik na facebooku spisiacik na youtube
InfoMail
Ak máte záujem o posielanie správ o činnosti a aktivitách združenia, zadajte do políčka svoju e-mailovú adresu a stlačte Enter
E-mailová adresa:
Kalendár akcií
< Apríl 2024 >
Po Ut St Št Pi So Ne
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
Vyhľadávanie

Partneri projektu:
 

Akcie pre diabetikov

dia život

Spišiačik v Prahe: „Nejrychlejší nohou vpřed! Teď! Hned!“ + FOTO

Autor: Peter , pridané: 2015-11-09 08:47:23, rubrika: Akcie pre diabetikov, Prečítané: ?

Titulok článku v jednej vete vystihuje akciu zo 7. a 8.11. 2015, keď sme boli v Prahe! Viac by ani nebolo treba písať, ale pre tých, čo tam neboli stručne zhrniem:

Deti s diabetom, ich rodičia a kamaráti prežili dva krásne dni v Prahe!
 
Bolo nás 27 a mali sme super „chúvu“ našu Irenku Chrapanovú z CK LIBER, ktorá nám zorganizovala krásny pobyt.
Stihli sme všetko, čo sme si naplánovali – prešli sme sa Starým Mestom, Václavákom, boli sme na Hrade, venovali sme sa Pražskej secesii, videli sme ... všetko, čo sa dalo za dva dni stihnúť! Každému sa páčilo niečo iné, tak nechám "účastníkov zájazdu", aby článok doplnili o tie ich „naj“ zážitky, ktoré poprosím vpísať do komentárov ku článku.
Akciu sa nám podarilo zorganizovať vďaka podpore viacerých partnerov. Napríklad na skvelú večeru nás pozvala spoločnosť Abbott.
 
Výlet Spišiačikom vynahradil tradičný Mikulášsky večierok a bol súčasne aj odmenou pre všetkých, ktorí aj v roku 2015 aktívne v našom občianskom združení pracovali, i keď nie všetci sa mohli akcie zúčastniť. Ale taký je život.
Lebo deti majú spomínať na zážitky a nie na pracovné úspechy svojich rodičov! A zvlášť to platí pre tie naše sladké deti.
 
Aj naša akcia mala svoj vrchol. Niekoľko vrcholov, ale spomeniem ten pre mňa hlavný. Návšteva muzikálu Mary Poppins v divadle Hybernia! (odtiaľ je aj citát v názve článku, ktorý ale presne vystihoval realitu dvoch dní)
Nádhera! Takmer 3 hodiny s krátkou prestávkou, ale skutočne skvelé predstavenie! Stačilo sa mi pozrieť sa na tretiačku Lucku, ktorá ani nedýchala.. A ešte niečo.. Do divadla sa slušne oblieka. To Spišiačikovia vedia, takže: Všetci boli krásne vyobliekaní ale Janka G. , Lucka L. a Anka R. boli top!
 
Praha je krásna a plná turistov. Videli sme ženy v kimonách, fotili sme sa s Hradnou strážou, s kórejkami, cestovali sme Metrom a aj električkou, boli sme na pivo a aj na kávu a zákusok, videli sme dom, kde býval Ján Neruda a kde asi písal Poviedky malostranské, dotýkali sme sa sochy Sv. Jána Nepomuckého na Karlovom moste, obedovali sme v podniku známeho kresliča vtipov o Pivrncovi, čo bola vlastne jeho takmer galéria, boli sme aj na výstave venovanej českému všeumelcovi Járovi Cimrmanovi, stihli sme navštíviť aj vianočne ozdobené OC Palladium, zrátavali sme sa na dlažobných kockách symbolizujúcich počet popravených českých pánov po bitke na Bielej hore, lebo ich bolo tiež 27...
Boli sme hluční vo vlaku, ale nespievali sme.. Mikiny s nápisom Spišiačik sú určite v stovkách fotoaparátov japoncov (ktorí si nás asi budú gúgliť), ale sa tiež osvedčili ako vhodné oblečenie do davu a hlavne na cestu vlakom.
No a to hlavné – glykémie boli v rámci normy, nič mimoriadne sa nestalo, zvládli sme akciu bez strát, či zranení. A stihli sme aj trošku popracovať – mamičky vo vlaku vyhodnotili doterajšie výsledky z dotazníkov a pripravili nový obsah pripravovaného Dia šlabikára!
 
Krásny víkend!  Čo si naplánujeme na budúci rok??
 
(lepšiu predstavu získate, ak sem ku článku pribudnú čoskoro fotografie, ktoré vloží Maroš, a komenty účastníkov zájazdu)
 
Fotogaléria tu

Komentáre k príspevku:

gondovajg@gmai.com napísal dňa 09.11.2015 o 21.28 hod.:

Dnes sa mi veľa ľudí sťažovalo na počasie cez víkend. Vraj bolo zamračené, hmla, pochmúrne. Ale my vieme prečo...! Spišiačik bol v Prahe

raganova.anna@atlas.sk napísal dňa 09.11.2015 o 19.55 hod.:

Ahojte Spišiačikovia. Máme za sebou zase super akciu. Potvrdilo sa,že kde ideme je veselo a kopec srandy. Tento víkend bol s Vami super a samozrejme sa o nasledujúcich pestunka Irenka postarala. Povodila nás po všetkých krásnych pamiatkach a oboznámila nás aj z ich históriou. Nachodili sme za tie dva dní toľko kilometrov čo možno doma nechodím za päť dní. Ale stálo to zato. Samozrejme sme všetko stihnúť čo sme mali v pláne a aj kávu s cigaretkou s výhľadom na Prahu. Po sobotnej super večeri sme mysleli, že v divadle od únavy zdriemneme, ale to predstavenie bolo, tak úžasné, že sme zabudli na únavu. Náš maskot mala Lucka bola v sobotu super, keď po výstave Cimermana pred vchodom povedala, že sa chce povoziť na električke a Irenka jej nato povedala,že v nedeľu pôjdeme metrom na hrad. A Lúčnica okamžitá odpoveď bola, že to stačí. Bola úžasná. Mamka jej veľmi dobre nabila baterky, lebo mala viac energie ako mi dospelý. Peter ďakujeme za krásny víkend, klobúk dole za tvoju trpezlivosť a čas, ktorý venujes akciám a všetkým veciam okolo organizácií týchto akcií.Napriek únave a starostiam, ktoré také akcie prinášajú, si bol úžasný. Ďakujeme aj pestunke Irenke, za jej čas, ktorý nám tento víkend venovala sprevadzaniu Spisciacikov po Prahe. A samozrejme aj firme Abbott za skvelú večeru. Vďaka Vám všetkým sme mohli s Kikou stráviť krásny víkend. Ešte dlho budeme spomínať na zážitky z Prahy. Posielame veľké ĎAKUJEME.

lenkadia3@seznam.cz napísal dňa 09.11.2015 o 16.49 hod.:

Ahoj vsem na Slovensko,to je skoda,ze jste nedali vedet,mohli jsme se sejit po skoro 10 letech,skoda.

litavcovam@gmail.com napísal dňa 09.11.2015 o 10.48 hod.:

Všetko perfektne zhrnuté, môžem len súhlasiť. Nádhernýýýý víkend, krásne počasie, super logistika, skvelí ľudia, super večera a nezabudnuteľný muzikál, ten bol fakt "topka". V nedeľu v noci cestou zo stanice Lucka zahlásila, bolo to také rýchle, že si v tomto momente ani nedokážem uvedomiť, kde som bola a čo všetko som videla, fakt na "strávenie" zážitkov budeme potrebovať páááár dní :) a ešte jedna fajn hláška tuším Mariky zo spiatočnej cesty vlakom...."zajtra je pondelok a my máme ísť do roboty bez víkendu ???? veď v piatok sme išli z práce do vlaku a zajtra zase takmer z vlaku do práce :) Tak verím, že pondelok všetci prežili v zdraví. Ďakujeme za nádherný víkend, bolo to fakt úžasné :)

Pridať komentár:

CAPTCHA KOD

Späť