
pridal: litavcovam@gmail.com
06.04.2023 o 14.39 hod.
pridal: grukat@azet.sk
27.03.2023 o 23.46 hod.
pridal: varholikp@gmail.com
18.03.2023 o 14.08 hod.
pridal: zblahova082@gmail.com
15.01.2023 o 21.29 hod.
pridal: NFekiacova@zoznam.sk
20.11.2022 o 09.10 hod.
pridal: bilaanka@centrum.cz
27.10.2022 o 21.33 hod.
Táto nátierka ma sprevádza celý život. Bola mojou vernou sprievodkyňou na stredoškolskom a vysokoškolskom internáte, na stavbách...
Recept je jednoduchý a nátierku podľa mňa nie je potrebné započítavať do celkového príjmu sacharidov.
Pomlieť tri kilá papriky (najlepšie kápie, alebo inej červenej –no nie je podmienkou) a kilo rajčín ( je možne použiť i rajčinovú šťavu, alebo pretlak) , cesnak (podľa chuti – ja dávam dve celé hlavičky ), feferónky (tiež podľa chuti – 5 až 10 ks), pridať jeden a pol decilitra octu a oleja, posoliť dvoma lyžicami soli.
Teraz príde to tajomstvo. Viete v čom spočíva , že je to dia nátierka??
Moja mamka tam dávala aj 150g cukru. Je ho síce možné nahradiť náhradným sladidlom, ale už som varil štyri dávky, všetky bez sladidiel a výsledok bol aj tak dobrý. Muži sú proste kreatívnejší, varia s fantáziou a nedržia sa presne receptov. Preto sa nikdy, vzhľadom k použitým surovinám, ktorých je veľa druhov a variabilite jednotlivých dávok, nepodarí uvariť rovnakú nátierku. Každá várka je proste originál!!
Potom to stačí za občasného miešania povariť, aby sa odparila prebytočná voda (asi 45 minút), naplniť do menších pohárov a zasterilizovať...
Jesť sa dá ku všetkému – ku slanine, klobáse, no najlepšie je ju natrieť si na chlieb s maslom...
K článku zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár. Chceš byť prvý?